Translate

joi, 6 septembrie 2012

PERTHRO


Runa Perthro reprezinta lucrurile ascunse, oculte, precum si capacitatile paranormale, fiind asociata magiei si misterelor. In acelasi context, runa poate indica o descoperire sau o revelatie privitoare la un adevar sau manifestarea capacitatilor paranormale native intr-o situatie de criza. Runa mai poate prezice un castig neasteptat sau o surpriza.In plan spiritual-afectiv, asociata runelor legate de casatorie sau fertilitate, cum ar fi Teiwaz, BerkanosauLaguz , Perthro indica o relatie stabila, bazata mai ales pe atractie fizica. In pozitie rasturnata (cu deschiderea spre stanga), runa prezice surprize neplacute datorita dezvaluirii unor secrete sau o turnura negativa a evenimentelor.De asemenea, in aceasta pozitie, in planul relatiilor parteneriale, runa anunta dezamagiri produse de cei apropiati sau de prieteni, care pot avea si conotatii materiale. Semnificatia legata de magie - in pozitie rasturnata - este aceea de depasire premeditata a hotarului dintre bine si rau, potrivit legendei "ucenicul vrajitor", atras de folosirea - fara masura - a propriilor sale forte. In pozitie dreapta, in traditia popoarelor scandinave, reprezenta un ghetar sau un rau inghetat care izvoraste din Niflheimr, fiind considerata un fel de intelepciune a tuturor epocilor mitologice.


Semnificatii
- in pozitie dreapta: blocaje karmice, stagnare, necesitatea unei autoanalize, capacitatea de a rezista la stres; un repaus necesar intre doua momente agitate din viata; obstacole majore, racirea relatiilor cu ceilalti, amanri de scurta durata, intarzieri, resentimente.
Este semnul unei schimbari pozitive de destin, apar noi motive de bucurie. Veti avea parte de surprize placute. Norocul va insoteste, prietenii va sunt alaturi, va distrati si va simtiti bine. Simbolul acestei rune este muzicianul.


- in pozitie rasturnata (cu deschiderea spre stanga): runa anunta ca a sosit momentul propice pentru depasirea piedicilor care au blocat toate perspectivele consultantului in ultima vreme. Desi inlaturarea piedicilor va necesita un mare consum nervos si fizic, consultantul nu are alta solutie decat sa iasa din imobilismul in care s-a complacut si sa "atace" frontal toate dificultatile care ii fac viata grea. Te paste pericolul sa devii dependent de placeri fizice. Daca
nu reusesti sa limitezi excesele, s-ar putea sa-ti pierzi valoarea. Viata ta depinde de momentul  in care vei lasa ratiunea sa primeze.


Sfatul runei
Inghetati orice plan sau orice actiune si asteptati momentul favorabil.


Intrebuintare magica: fertilitate, usoara nastere, sa ajute in ghicire si in magie, pentru obtinerea abilitatilor psihice.

Observatii

Aparitia runei in pozitie dreapta intr-un tiraj avertizeaza consultantul ca - atat datorita comportarii lui, cat si greselilor celorlati - relatiile cu anturajul se vor inrautati. Daca nu se tine seama de avertisment, se poate ajunge la rupturi de prietenii, divort. Insotita de rune ca Wiwaz si Jera, Perthro arata ca, in viitorul apropiat, nu exista o solutie convenabila la problema consultantului. Atunci cand este precedata de Wyrd, avertizeaza ca orice efort pentru depasirea obstacolelor majore cu care se confrunta consultantul este inutil, intrucat neajunsurile temporare sunt o pedeapsa divina! Alaturi de rune ca Gebo, Berkano, Perthro evidentiaza o racire accentuata a relatiilor consultantului cu cei dragi sau cu prietenii, colaboratorii, intervenita atat din vina acestora, cat si din vina lui. In cazul cand ultimele doua rune apar rasturnate, exista pericolul unei rupturi sau separarii de o fiinta apropiata.
Semnificatia in ultima pozitie: Este bine sa va asteptati la unele schimbari importante care vor avea loc in curand in caminul dumneavoastra. Fiti pregatit(a)!

Alte denumiri pentru Perthro: Peorth





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu