Translate

joi, 6 septembrie 2012

THURISAZ


Runa Thurisaz reprezinta in mitologia germanica ciocanul Mjolnnir, care era arma zeului Thor, considerat protectorul oamenilor si al bunurilor. Semnificatia traditionala a runei cu acest simbol era urmatoarea: protectie, vesti bune, autoritate sau stapanire si, uneori, calatorii. Protectia oferita de aceasta runa este asociata cu un noroc care vine pe neasteptate, sub forma unei surse neprevazute de castig. De asemenea, aparitia runei intr-un tiraj, mai ales atunci cand este insotita si de alte rune cu conotatii benefice, indica faptul ca persoana care este subiectul divinatiei va fi in locul potrivit, la momentul potrivit, pentru a culege roadele.In pofida semnificatiilor de bun augur, runa Thurisaz avertizeaza consultantul ca nu trebuie sa se "imbete cu apa rece", deoarece succesul nu va fi atat de facil, atat timp cat el nu primeste sfaturile bune ale celor din jur sau are de a face cu adversari mai puternici din punct de vedere intelectual sau financiar.


Semnificatia traditionala in vechile limbi scandinave era legata ce cuvantul turs, care insemna "urias". Din acest motiv, runa era asociata cu un urias bun, insa unele surse de referinta stabileau o corespondenta cu titanii din mitologia greaca. Semnificatia inalt-spiritualaa runei este aceea a unei forte primare, corespunzatoare celor patru elemente din natura si elementaliilor care le sunt asociate (gnomi, silfide, elfi, salamandre)


Semnificatii

- in pozitie dreapta: protectie din partea divinitatii; vesti bune care anaunta o schimbare si implica o decizie inteleapta; o sursa neasteptata de castig, datorata faptului ca sunteti atunci cand trebuie la locul potrivit. Aceasta este runa cu o putere erotica deosebita, insa aceasta energie poate fi folosita in toate sferele vietii. In momentul de f ata, asteptarea te poate ajuta sa treci peste situatii dificile. Nu opune rezistenta si nu incerca sa grabesti lucrurile.


- in pozitie rasturnata: un subaltern sau un cunoscut situat pe o treapta inferioara dumneavoastra va "sapa cu ... nadejde"! Riscati sa neglijati sfaturile si indicatiile oferite de rune din cauza orgoliului si a autosuficientei proprii. De aceea, daca perseverati in actiunea
inceputa, s-ar putea sa regretati ca v-ati creat atat dumneavoastra cat si altora griji noi, deosebit de preocupante. Te pandeste un dusman pe care trebuie sa-l identifici inainte de a fi prea tarziu. Nu actiona insa violent, fii doar alert si constient de pericolul care te paste.


Sfatul runei
Asteptati momentul potrivit pentru a actiona, caci acesta este aproape. Sta in puterea dumneavoastra sa grabiti deznodamantul fericit, daca reusiti sa fiti mai sensibil la doleantele altora.


Intrebuintare magica: foloseste in studiu si meditatie, autodisciplina, stergerea unei situatii rele. (Se foloseste in neutralizarea vrajilor de tot felul si a atacurilor energetice.


Observatii
Intr-un tiraj cu majoritatea runelor pozitive, Thurisaz indica trecerea pentru o noua treapta sociala, cu toate avantajele ce decurg din aceasta. Intr-un tiraj cu semnificatii negative, in functie de runele invecinate, Thurisaz evidentiaza faptul ca subiectul se confrunta cu adversari prea puternici pentru foertele sale (fie ca pozitie sociala, fie ca avere), in dorinta de a-si atinge scopurile. In acest caz, se au in vedere recomandarile runelor inconjuratoare, confruntarile cu
forte mai puternice decat consultantul fiind menite a-i pune la incercare toate calitatile. Atunci cand runa aceasta apare alaturi de Hagalaz , Naudhiz sau Isa, trebuie amanate actiunile pentru un ragaz de cateva luni. Daca Thurisaz apare langa Ansuz, Jera sau Mannaz, trebuie sa luati decizia numai dupa consultarea unor persoane intelepte sau experimentate in domeniul vizat. Semnificatia in ultima pozitie: Reusiti sa obtineti ajutorul divinitatii, bucurandu-va de
protectia divina, de fericire si bunastare materiala. Veti fi omul potrivit la locul si timpul potrivit, ceea ce va poate imbunatati, in mod neasteptat, nivelul de trai.

Alte denumiri pentru Thurisaz: Thorn






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu