Translate

joi, 6 septembrie 2012

URUZ


Runa Uruz este runa vitalitatii, a vointei pure, curajului si initiativei. In esenta sa, runa este un semnificator al puterii conducatoare, al virilitatii. Mai ales ca, la popoarele nordice, Uruz este ideograma pentru energia de nestavilit a bourului salbatic, care reprezenta, in mistica nordicilor, forta cosmica generatoare a Universului. Intr-un tiraj, aparitia runei arata ca subiectul dispune de o sanatate si o rezistenta deosebite sau ca, dupa o boala, urmeaza o insanatosire rapida. O alta conotatie traditionala pe care o avea runa era si aceea de imbogatire prin folosirea inteleapta a resurselor proprii, survenita in urma unei schimbari firesti in viata consultantului, care inlatura vechiul si face loc noului. In acest context, URUZ arata si iesirea din saracie, ca urmare a vointei, de mai bine a consultantului.


Semnificatii
- in pozitie dreapta: o forta neimbanzita asociata cu libertatea. Semnificatia spirituala este aceea a unei forte creatoare care umple intreg universul, avand ca echivalent, in traditie orientala, una dintre cele cinci energii vitale sau manas-uri; fermitate; evolutie si schimbari benefice in cariera; cresterea veniturilor prin utilizarea inteleapta a resurselor proprii si dozarea adecvata a eforturilor, insanatosire rapida, ridicarea conditiei sociale.


- in pozitie rasturnata: ratarea unui prilej favorabil avansarii, datorita unei lipse de vointa. Scaderea vitalitatii; boli minore, inclusiv de ordin sexual (in cazul barbatilor).


Sfatul runei
Se poate ajunge la o imbunatatire remarcabila a conditiilor dumneavoastra de viata, daca actionati energic si dati dovada de vointa si harnicie, mai ales in realizarea unor scopuri nobile.


Intrebuintare magica: imbunatateste viitorul, mareste potenta sexuala si energia, pentru vanatoare.


Observatii
Aparuta intr-un tiraj, runa arata o schimbare majora in bine, care are loc intr-un interval de timp mai lung, cum ar fi un an. Runa indica o forta protectoare, inca nemanifestata, dar care va modela viitorul in avantajul consultantului. Intr-un tiraj cu semnificatii predominant nrgative, URUZ in pozitie dreapta sugereaza renuntarea la oportunitatea care apare, deoarece este, in realitate, o pacoste, pe termen lung. In pozitie inversata si alaturi de Gebo sau Wunjo, Uruz
indica un sfatuitor autoritar care va ofera "gratis" recomandari ... gresite! In aceeasi pozitie, alaturi de Eihwaz sau Raidho, arata ca schimbarea va fi mai putin favorabila, deoarece s-a ratat momentul optim. Semnificatia in ultima pozitie: Nu fiti trist(a)! Aveti sansa de a putea reincepe totul fara riscuri si chiar sa obtineti rezultate mai bune. Sunteti sanatos, plin de vitalitate si aveti toate mijloacele de a va lupta pentru crezul dumneavoastra. Intentiile dumneavoastra nobile nu s-au concretizat, deocamdata, dar, daca va canalizati energia si va organizati ireprosabil, veti primi din partea divinitatii forta necesara pentru a le materializa.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu